مهارت های حیاتی یک کارآفرین چیست؟ چگونه این مهارت ها را کسب کنیم؟
برای اینکه به سمت کارآفرینی حرکت کنیم چه چیزهایی را باید داشته باشیم؟
ویژگیهای شخصی کارآفرینان
ابتدا ویژگیها، ارزشها و باورهای شخصیتان را بررسی کنید. آیا از طرز فکر کارآفرینان موفق برخوردار هستید؟
خوشبینی: آیا متفکر خوشبینی هستید؟ خوشبینی واقعا یک دارایی است و در مراحل دشواری که بسیاری از کارآفرینها در مسیر یافتن مدل کسبوکار مناسب خود با آنها مواجه میشوند، کمکتان میکند.
چشمانداز: آیا میتوانید جاهایی را که نیاز به بهبود دارند، تشخیص دهید؟ آیا میتوانید آن «تصویر بزرگ» را سریعا درک کنید و به دیگران هم توضیح دهید؟ آیا میتوانید چشمانداز قانعکنندهای از آینده ایجاد کنید و بعد هم الهامبخش دیگران باشید تا با این چشمانداز مشارکت کنند؟
ابتکار عمل: آیا ابتکار عمل دارید و میتوانید به طور غریزی شروع به حل مسئله یا اجرای پروژههای پیشرفت کسبوکار کنید؟
تمایل به کنترل: آیا از مسئول بودن و تصمیمگیری لذت میبرید؟ آیا انگیزهی مدیریت دیگران را دارید؟
انگیزه و پشتکار: آیا دارای خودانگیزش و انرژی بسیار هستید؟ و آیا آماده هستید که برای مدتی بسیار طولانی کار کنید تا به اهداف خود جامهی عمل بپوشانید؟
تحمل ریسک: آیا وقتی حقایق غیرقطعی هستند، میتوانید ریسکها را بپذیرید و تصمیم بگیرید؟
انعطافپذیری: آیا طوری انعطافپذیر هستید که وقتی همه چیز طبق برنامه پیش نمیرود، بتوانید تصمیم بگیرید؟ و آیا از اشتباهات و شکستهایتان کسب تجربه و رشد میکنید؟
مهارتهای بین فردی
شما به عنوان کارآفرین موفق، باید همکاری نزدیکی با دیگران داشته باشید. این امر بسیار مهم است زیرا باید قادر به ایجاد روابط عالی با گروه، مشتریان، تأمینکنندگان، سهامداران، سرمایهگذاران و دیگر افراد باشید.
برخی افراد در این زمینه از دیگران بااستعدادتر هستند، اما خوشبختانه شما هم میتوانید این مهارتها را بیاموزید و تقویتشان کنید. انواع مهارتهای بین فردی مورد نیاز شما عبارتند از:
انواع مهارتهای بین فردی
مدیریت و انگیزه: آیا میتوانید دیگران را هدایت کنید و به آنها انگیزه بدهید تا از شما پیروی و چشماندازتان را دنبال کنند؟ آیا قادر به تفویض اختیار به سایرین هستید؟ شما به عنوان کارآفرین موفق باید به دیگران متکی باشید تا به موقعیتی فراتر از مراحل اولیه در کسبوکارتان دست یابید؛ هر چه باشد، کارهای بسیار زیادی بر عهدهی شماست!
حتما بخوانید: چگونه میتوانیم برای زندگی شخصی و کاری خود هدف بیابیم؟
مهارتهای ارتباطی: آیا با همهی انواع ارتباطات سازگار هستید؟ برای عرضهی چشمانداز آیندهتان به سرمایهگذاران، مشتریان بالقوه و اعضای گروه، باید بتوانید به خوبی ارتباط برقرار کنید.
گوش دادن: آیا به آنچه دیگران به شما میگویند گوش میدهید؟ توانایی شما در گوش دادن میتواند باعث تبدیل شدن یا نشدنتان به کارآفرین شود. اطمینان حاصل کنید که در گوش دادن فعالانه و گوش دادن همدلانه مهارت دارید.
روابط شخصی: آیا شما دارای هوش هیجانی هستید؟ هر چقدر هوش هیجانیتان بالاتر باشد، کار با دیگران برایتان آسانتر خواهد بود. خبر خوب این است که میتوانید هوش هیجانیتان را تقویت کنید!
مذاکره: آیا مذاکرهکنندهی خوبی هستید؟ نه تنها باید در مورد قیمتهای رقابتی مذاکره کنید، بلکه باید بتوانید اختلافات بین افراد را به شیوهی مثبتی که برای هر دو طرف سودمند باشد، حل و فصل کنید.
اخلاق: آیا با افراد بر اساس احترام، اخلاقمداری، انصاف و صداقت برخورد میکنید؟ آیا میتوانید به روش رهبری اخلاقی عمل کنید؟ در صورتی که با افراد، کارکنان، مشتریان و یا تامینکنندگان به صورت ناشایستی برخورد داشته باشید، ایجاد گروه خوشحال و متعهد دشوار خواهد شد.
سلام. مرسی بابت اطلاعات خوبتون.
سلام دوست عزیز. ما اینجا هستیم تا به شما در زمینه آغاز و توسعه کسب و کار ها کمک کنیم
در ایران چطور میشه کارآفرینی کرد؟ وضع مالی خوب نیست
سلام بله در ایران هم میشه. باید با برنامه پیش رفت و خوب استارت زد و با برنامه ادامه داد. ما میتونیم در این زمینه به شما کمک کنیم