برند سازی - نکات مهم برند سازی و برند شدن

راه ها و روش های برند سازی


3/5 - (2 امتیاز)

چگونه یک برند قوی بسازیم؟ نکاتی مهم درباره برند سازی

چطور می توان یک برند قوی ایجاد کرد؟

برای کسب و کارهایی که هنوز یک کمپین برندینگ شرکتی بزرگ ایجاد نکرده اند، حتی فهمیدن اینکه اصلا از کجا باید شروع کرد هم می تواند دشوار باشد.

ما این موضوع را از خیلی از مشتریان مان شنیده ایم – اینکه احساس می کنند وقت، انرژی و یا منابع لازم را ندارند تا وب سایت، بازاریابی، صفحه فیس بوک و غیره خود را برند کنند.
اما هرچه قدر اینکار را به تعویق بیاندازند، بیشتر ضرر می کنند. باور کنید من خود به عینه دیده ام چطور برند یک سازمان بدون داشتن جهت درست بعد از سالها (مثلا ۱۵ سال) از هم گسسته و آشفته می شود.

به طور کلی روند برندینگ باید به ترتیب زیر باشد:

گام ۱: برند خود را ارزیابی کنید

قبل از اینکه بخواهید چیزی را تعمیر کنید اول باید بدانید مشکل از کجاست. به همین دلیل بهتر است قبل از هر چیز برند سازمان خود را بررسی کنید. پیامی که برند درحال حاضر می رساند، هویت بصری، ظاهر و کارایی وب سایت و غیره مواردی هستند که باید یک نگاهی به آنها بیاندازید. نقاط قوت و ضعفی که در حال حاضر وجود دارند را ارزیابی کنید. چه چیزهایی نیاز به تغییر دارند؟ چه عناصر را می خواهید نگه دارید؟ همچنین زمان خوبی است که برند رقیبان خود را نیز بررسی کنید.

 

 

گام ۲: وعده برند خود را مشخص کنید

یعنی همان چه کسی، چه چیزی، چرا و برای چه کسی
با همۀ مدیران سازمان خود (نه فقط بخش بازاریابی) جلسه بگذارید و در مورد این بحث کنید که برند شما باید نمایانگر چه چیزی باشد. ماموریت و مشتریان تان، محصولات و خدمات، وعده های تان، و غیره را مشخص کنید. بهتر است یک نفر این بحث را راهبری کند، حال آن شخص می تواند یکی از مدیران شرکت باشد و یا فردی که یک کارشناس حرفه ای برند، تا بتوانید در نهایت به پیام کلیدی برند خود برسید.

 

روش های برند سازی
روش های برند سازی

 

گام ۳: همه را در اینکار دخیل کنید. وقتی می گویم همه، منظور همه است

در اینجا باید این پیام های کلیدی را با بقیه کارکنان شرکت در میان بگذارید. از طریق یک پرسشنامه، بفهمید که درک کارکنان در مورد شرکت واقعا چیست و فکر می کنند برند باید چه پیامی داشته باشد.

 

حتما بخوانید:  چگونه با استفاده از شبکه های اجتماعی برند خود را بسازیم؟

 

گام ۴: برند خود را زنده کنید

حالا وقت آن است که تمام این اطلاعات را به یک استراتژی برند یکپارچه محدود کنید و آن را با یک لوگوی بهتر نشان دهید. شاید لازم باشد لوگوی قبلی را با یک لوگوی دیگر که بهتر پیام شرکت را منتقل می کند جایگزین کنید.
حتما موضوع لوگو را جدی بگیرید. اصلا ایده خوبی نیست که از یکی از دوستان دبیرستانتان که نقاشی اش خوب است بخواهید برایتان یک لوگو طراحی کند. آینده شرکت خود را در نظر داشته باشید چون لوگو باید از آزمون زمان سربلند بیرون بیاید و زود از مد نیفتد. با یک دفتر طراحی معتبر برای دیدن نمونه کارها هماهنگ کنید.

گام ۵: از اجرای استراتژی برند یک سری دستورالعمل تهیه کنید – و در زمان لازم آنها را “اجرا” کنید.

بخش برندسازی سازمانی باید یک سری دستورالعمل در مورد چگونگی ارائه برند – از جمله رنگ و فونت لوگو و اینکه چه زمانی از لوگو در زمینه های مختلف استفاده کرد (سیاه و سفید، رنگی، پس زمینه تیره و غیره) – تهیه کند.
خیلی خیلی ضروری است که با تیم کارکنان خود کار کنید تا مطمئن شوید از دستورالعمل های برند آگاهند و از آنها پیروی می کنند. اگر تنها نیمی از تیم تان از دستورالعمل برند پیروی کند، آن ثبات لازم را نخواهید داشت. در غیر این صورت در نهایت فقط یک سری فعالیت های بازاریابی کاملا عمومی با لوگوی های قدیمی و رنگ های اشتباه خواهید داشت.

 

 

 

راه‌های تماس با گروه آموزشی تکتو

ایمیل: takto.ir@gmail.com

تلفن: ۰۹۳۸۰۲۴۲۹۴۸

 

کمک به آغاز کسب وکار

آموزش توسعه کسب و کارمشاهده نوشته ها

Avatar for آموزش توسعه کسب و کار

مشاوره راه اندازی و مدیریت کسب و کار. مشاوره توسعه و رونق کسب و کار

3 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *